Hoe geld verdienen met Google Ads

Als u een website, een blog of een andere vorm van aanwezigheid op het internet hebt, heeft Google een manier om er geld aan te verdienen. Het heet Google AdSense, en het is een programma dat probeert om van iedereen een financiële winnaar te maken: adverteerders krijgen nieuwe klanten of verkopen via het AdWords-programma, Google krijgt geld om die advertenties te tonen, en jij krijgt geld wanneer mensen erop klikken.

Met behulp van internet zoektechnologie, zal Google advertenties weergeven die relevant zijn voor de specifieke inhoud van een webpagina. Bijvoorbeeld, als iemand op een webpagina is die over het laatste golftoernooi gaat, zal Google advertenties weergeven voor golfclubs of golfkleding. Als u eigenaar bent van die site, krijgt u betaald elke keer dat iemand op een van die advertenties klikt. Dit wordt meestal genoemd Cost Per Click (CPC) reclame.

Grote voordelen

Je merkt niet eens de banner advertenties meer. Als een internet samenleving, hebben we geleerd om ze te filteren. Er is ook banner-filtering software beschikbaar, omdat banner advertenties kunnen zeer vervelend, en dat kan schadelijk zijn voor uw website lezerspubliek. Google AdSense is echter anders omdat de advertenties minder opdringerig zijn dan grote banner advertenties, en de inhoud specifiek relevant is voor de webpagina, en dus meer impact heeft.

Het is ook mogelijk om een gezond leven te maken van Google Ads. Met de juiste combinatie van verkeer, inhoud, en gebruikers, kunt u duizenden dollars elke maand. Je kunt niet verwachten dat je Google Ads op je site gooit, achterover leunt, ontspant, en het geld binnen ziet rollen. Het werkt niet op die manier. Net als alles in het bedrijfsleven, het duurt een investering van uw tijd om een rendement dat je kunt bank op te krijgen.

Hoe het werkt

Als u momenteel een blog of website die 100.000 bezoekers krijgt elke maand, dat is meer dan 1 miljoen per jaar. Bedenk hoe dat zich verhoudt tot potentiële advertentie-inkomsten:

Je hebt 100.000 advertentie-impressies (views).
Je hebt een click-through rate (CTR) van 1%, dat is standaard.
1% van 100.000 is 1.000.
Als de CPC van de advertentie is $ 0,01, verdien je $ 10.
Als de CPC van de advertentie is $ 1,00, verdien je $ 1.000.

Er is een groot verschil tussen de twee, en natuurlijk, de meeste advertenties niet uitbetalen op de $ 1 / klik tarief. Je bent meer kans om een tarief ergens te zien tussen die twee, die optelt tot mogelijk honderden dollars per maand. Hoe meer voor de hand liggende en wijdverspreide het zoekwoord van de advertentie, dat is wat triggers de advertentie zelf, hoe lager de CPC-en dat is informatie die u kunt gebruiken.

Het maximaliseren van het inkomen

Of u nu geld wilt verdienen aan de blog of website die u al hebt, of u wilt een blog maken met als enige doel AdSense geld te verdienen, er zijn verschillende manieren waarop u uw inkomsten kunt verhogen:

Gebruik zoekmachine optimalisatie (SEO) schrijven om de zoekwoorden in uw inhoud te maximaliseren.
Schrijf meer. Hoe meer je schrijft over je onderwerp, hoe meer trefwoorden je hebt voor Google om te zoeken en advertenties aan toe te voegen.
Schrijf vaak. Meer inhoud is alles, en hoe verser hoe beter.
Plaats nuttige, nauwkeurige inhoud. Als je rotzooi plaatst vol met trefwoorden, is het moeilijk te lezen en brengt het mensen niet terug. U wilt dat uw site blijft hangen, zodat het verkeer genereert.
Zoek een niche. Praten over voetbal is goed, maar duizenden mensen doen dat. Een minder populair onderwerp zoals collecties van filmsoundtracks is een ander verhaal.
Creëer niet te veel slecht verkeer. Het is makkelijker dan je zou denken om veel verkeer te creëren, maar als het niet gekwalificeerd is, en mensen zijn er niet om je inhoud te lezen, dan zal het een flits in de pan zijn. Het beïnvloedt ook je CTR.
Maak gebruik van Google Analytics. Google geeft je gratis tools om je website te beoordelen om winst te maken.

Advertenties van concurrenten

Een van de grootste problemen die je geconfronteerd wanneer u begint met het uitvoeren van advertenties op uw site is de concurrentie. Afhankelijk van de aard van de site die u uitvoert, zou je kunnen vinden dat advertenties worden geserveerd die in directe concurrentie met wat u verkoopt of aanbieden. Bijvoorbeeld, als u een site gewijd aan drop shipping een bepaald product, misschien Disney speelgoed of sneeuwbollen, je plotseling zou kunnen zien advertenties voor deze producten het leiden van uw bezoekers uit de buurt van uw site. Dit is niet goed voor de zaken.

Kan hier iets aan gedaan worden? Ja. Google heeft hierop geanticipeerd en biedt u de mogelijkheid om inhoud van maximaal 500 verschillende URL’s te blokkeren.1 Het is echter lastig om te bepalen wie u moet blokkeren totdat u de advertenties ziet verschijnen. Erger nog, het is mogelijk dat je die advertenties nooit te zien krijgt door de manier waarop AdSense de inhoud aanbiedt.

Bovendien kunt u als AdSense-gebruiker niet rechtstreeks op deze links klikken om te zien waar de advertenties naartoe worden geleid. Het is een duidelijke overtreding van de regels van het gebruik van AdSense, maar u kunt met de rechtermuisknop op de advertentie klikken als u het geluk hebt deze te zien en de te blokkeren link of URL te ontdekken. Dit hangt af van een beetje geluk.

Misschien is de beste manier om een lijst te maken het zoeken op Google naar het soort producten of diensten dat u verkoopt, en de top 50 verschillende URL’s te noteren die naar voren komen. Dat is een goede manier om advertentieverkeer te blokkeren van sites die duidelijk met u concurreren.

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Add notice about your Privacy Policy here.