Top Tips to Make Money With Google AdSense

Google AdSense is een advertentieprogramma waarmee je advertenties op je website, blog of YouTube-video’s kunt zetten en betaald krijgt als bezoekers erop klikken. De advertenties worden gegenereerd door bedrijven die gebruik maken van Google’s AdWords programma dat je met behulp van een speciale AdSense code op je blog of website zet.

Voor nieuwe websites of blogs kan het Google AdSense-programma een van de snelste manieren zijn om inkomsten te genereren, en daarom is het zo populair.

Voors en tegens van geld verdienen met Google AdSense

Het Google AdSense-programma heeft verschillende grote voordelen, waaronder:

 • Het is gratis om lid te worden.
 • De vereisten om in aanmerking te komen zijn eenvoudig, wat betekent dat u geld kunt verdienen aan uw website of blog, zelfs als deze nieuw is.
 • Er is een verscheidenheid aan advertentie-opties en een aantal die u kunt aanpassen aan het uiterlijk en gevoel van uw site te passen.
 • Google betaalt maandelijks via directe storting als u de drempel van $100 haalt.1
 • U kunt advertenties op verschillende websites vanaf een AdSense-account.
 • Er zijn opties om advertenties op mobiele apparaten en RSS-feeds uit te voeren.
 • Je kunt het eenvoudig toevoegen aan je Blogger- en YouTube-accounts, hoewel je voor YouTube ten minste 1.000 abonnees en 4.000 uur kijktijd moet hebben om AdSense op je video’s te kunnen gebruiken.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook een paar nadelen aan AdSense:

 • Google kan uw account in een oogwenk beëindigen, en het is niet erg vergevingsgezind als u de regels overtreedt.
 • Zoals alle vormen van online inkomen, heb je verkeer nodig om geld te verdienen.
 • Wanneer mensen op een AdSense-advertentie klikken, verdien je wat geld, maar je bezoeker verlaat ook je site, wat betekent dat je de kans verliest om geld te verdienen met beter betalende geaffilieerde producten of je eigen producten en diensten.
 • Het betaalt niet noodzakelijk meer dan andere gelijkaardige advertentieprogramma’s.

AdSense is een goede optie om geld te verdienen, maar het is geen programma om snel rijk te worden of geld te verdienen door niets te doen. Bovendien heeft Google regels die sommige bloggers lijken te missen bij het lezen van de servicevoorwaarden. Als gevolg hiervan zijn veel website-eigenaren er op de harde manier achter gekomen dat ze een Google-beleid hadden overtreden en hun account voorgoed kwijt waren.

Soorten AdSense-advertenties

Google biedt een verscheidenheid aan advertentietypes om op uw website te plaatsen, waaronder:

 • Tekst: Tekstadvertenties gebruiken woorden, hetzij als een Ad Unit (één aanbieding) of een Link Unit (lijst met aanbiedingen), en zijn er in verschillende groottes. U kunt de kleur van het vak, de tekst en de link aanpassen.
  Afbeeldingen: Beeldadvertenties zijn grafische advertenties. Ze zijn er in verschillende groottes. Je kunt kiezen voor een advertentie feed optie die zowel tekst als beeld advertenties mengt.
 • Rich Media: Dit zijn interactieve advertentie types die HTML, video, en flash kunnen bevatten.
 • Video
 • Geanimeerd beeld
 • AdSense voor Zoeken: Hiermee kunt u een Google zoekvak op uw website of blog. Wanneer een gebruiker een term invoert en een zoekopdracht uitvoert, wordt een zoekresultatenpagina geopend met AdSense-advertenties. U kunt het kleurenschema van de zoekresultaten pagina aanpassen om het te harmoniseren met uw website.

Google AdSense Betalingen

Google betaalt via directe storting of cheque elke maand uw verdiensten bereiken of meer dan $ 100. Als u geen $100 verdient in een maand, rollen uw verdiensten over en worden toegevoegd aan de volgende maand. Telkens wanneer u de drempel van $ 100 bereikt, zal Google een betaling doen tijdens de volgende betalingsperiode.1 Via uw AdSense-account kunt u uw huidige verdiensten zien, welke advertenties de meeste klikken genereren, en andere nuttige gegevens.

Geld verdienen met AdSense

Een aanzienlijk bedrag verdienen met AdSense vereist een plan. Hier zijn tips voor het maximaliseren van AdSense-inkomsten:

 • Lees de regels van Google en houd u eraan: Webmasters moeten zich houden aan het webmasterbeleid van Google, evenals aan het beleid van het AdSense-programma.
 • Klik niet op uw eigen advertenties en vraag anderen ook niet om erop te klikken: Het aanmoedigen van klikken, het kopen van Pay Per Click (PPC)-ruimte of het gebruik van een programma dat is ontworpen om verkeer naar AdSense-pagina’s te leiden, zijn tegen de regels. Vergeet niet dat Google niet erg vergevingsgezind is met het overtreden van de regels, dus zorg ervoor dat u zich aan de regels houdt.
 • Zorg voor goede inhoud die uw doelgroep wil lezen: Uiteindelijk wordt geld verdiend, of het nu via AdSense is of via andere monetisatiemethoden, door waardevolle inhoud en kwaliteitsverkeer naar uw blog of website te brengen.
 • Gebruik eerlijke, organische website marketing technieken om verkeer op te bouwen: Zoekmachine optimalisatie en artikel marketing zijn effectief in het krijgen van gratis verkeer naar uw site.
 • Zorg ervoor dat uw website/blog geoptimaliseerd is voor mobiel (responsive): Het aantal mensen dat mobiele apparaten gebruikt is hoog. Zorg er ook voor dat je responsive advertenties gebruikt, zodat Google de juiste advertentiegrootte kan sturen naar mobiele apparaten die je site bekijken.
 • Test advertentietypes en plaatsing om de opties te vinden die tot de meeste inkomsten leiden: Begin met standaardformaten (300×250, 728×90, en 160×600), en wissel ze vervolgens uit om te zien of het ene formaat tot meer klikken leidt dan het andere.
 • Maximaliseer uw advertentieplaatsing: Je mag drie standaardadvertenties per pagina plaatsen. Gebruik ze allemaal voor maximaal voordeel.
  Plaats advertenties boven de vouw: Dit is het gedeelte van uw pagina dat zichtbaar is zonder te scrollen.
 • Hebben een leaderboard advertentie onder uw header / logo: In plaats van een advertentie helemaal bovenaan de pagina te plaatsen, plaats deze in de buurt van je logo waar de kans groter is dat deze wordt opgemerkt.
 • Neem in-content advertenties voor zichtbaarheid: Dit betekent dat advertenties binnen uw artikelen, die klikken kan verhogen, omdat ze zullen worden gezien in de loop van het lezen van de post.
 • Monitor je resultaten: Google kan je overweldigen met tools en feedback, maar doe je best om je gegevens te analyseren om te zien wat het zegt over je resultaten, zodat je het meeste uit je inspanningen kunt halen.
 • Lees e-mail van Google: Dit kan vooral belangrijk zijn als Google een waarschuwing stuurt over iets dat het niet leuk vindt op je site. Het niet behandelen van de klachten van Google zal leiden tot beëindiging van het programma.

Geavanceerde AdSense Tips

Zodra u advertenties op uw site heeft, wilt u er zeker van zijn dat u het meeste uit uw AdSense-programma haalt. Hier zijn enkele aanvullende tips om te overwegen wanneer u klaar bent om uw AdSense-inkomsten te verhogen:

 • Voer experimenten uit: U kunt uw advertenties A/B testen via AdSense.
 • Experimenteer met link en box kleuren: Als uw kleuren overeenkomen met uw thema, overweeg dan om ze te veranderen om te zien of het invloed heeft op de resultaten.
 • Schakel placement targeting in: Hiermee kunnen adverteerders kiezen waar hun advertenties verschijnen.
 • Stel aangepaste kanalen in: Dit geeft u een beter idee van wat wel en niet werkt om inkomsten te genereren op uw site.

Omgaan met advertenties van concurrenten of twijfelachtige advertenties

Als u producten of diensten aanbiedt op uw website, kunt u merken dat sommige advertenties die Google levert afkomstig zijn van uw concurrenten. Een ander probleem dat kan optreden, zijn advertenties die misschien niet helemaal legitiem zijn of die uw markt kunnen beledigen. Om te voorkomen dat deze aanbiedingen op uw site verschijnen, kunt u met Google AdSense tot 200 URL’s blokkeren voor weergave op uw site. De uitdaging van het blokkeren van URL’s is tweeledig.

 1. U weet niet welke advertenties op uw site worden weergegeven totdat u ze daar ziet.
 2. Aangezien je niet kunt klikken op je eigen links (om de URL te krijgen), moet je voorzichtig zijn met het verkrijgen van de URL te blokkeren. De beste manier om de link te krijgen zodat u deze kunt blokkeren in AdSense is door met de rechtermuisknop op de link te klikken, Copy Link Address te selecteren en deze in een document of tekstverwerker (bijv. Notepad) te plakken. De Google URL is lang, maar daarbinnen is de URL van de pagina waar de advertentie naar toe gaat. Kopieer die URL en plak hem in uw AdSense geblokkeerde advertenties account.

Andere programma’s naast AdSense

Er zijn veel advertentienetwerk programma’s vergelijkbaar met AdSense, zoals Media.net en InfoLinks. Sommige kunnen een verkeersdrempel vereisen, dus je moet wachten tot je website is gevestigd en regelmatig verkeer krijgt voordat je wordt geaccepteerd.

De meeste hebben soortgelijke regels als Google, zoals een limiet aan het aantal advertenties van het netwerk per pagina (meestal drie), en beëindiging voor het klikken op je eigen advertenties. In de meeste gevallen kunt u meerdere advertentienetwerken op uw site zonder schending van de servicevoorwaarden, maar u zult willen om de regels van elk netwerk te lezen alvorens het te doen. Verder wil je om te voorkomen dat uw site steeds zo overweldigd met advertenties die uw lezers niet kunnen vinden van de inhoud.
Andere Inkomsten Opties Naast Ad Netwerken

Ad netwerken, vooral AdSense, zijn geweldige opties omdat je er als nieuwe blogger of website eigenaar lid van kunt worden, en ze zijn makkelijk te gebruiken. Maar het zijn niet de enige manieren om geld te verdienen aan je website. Naarmate het verkeer op uw site toeneemt, zijn andere opties om geld te verdienen misschien beter. Hier zijn enkele andere ideeën om geld te verdienen die u kunt gebruiken in plaats van, of samen met, advertentienetwerken.

 • Affiliate Marketing: Net als advertentienetwerken, affiliate programma’s zijn meestal gratis aan te sluiten en gemakkelijk toe te voegen aan uw website.
 • Verkoop uw eigen product of dienst: Het creëren van uw eigen product of dienst, in tegenstelling tot het bevorderen van iemand anders door middel van affiliate marketing, kan verdien je aanzienlijk meer geld. Dit is vooral het geval met informatieproducten of online cursussen die niet duur zijn om te maken en te verkopen. Andere opties zijn ebooks en freelance diensten.
 • Coaching of Consulting: Als expert in uw onderwerp bent u in een goede positie om mensen verder te helpen dan de informatie die u op uw website of blog verstrekt. U kunt meer diepgaande hulp bieden door middel van coaching of consulting.
 • Sponsors: Wanneer je een goede hoeveelheid verkeer en invloed op je publiek hebt, zullen andere bedrijven betalen om je website te sponsoren. Ze kunnen uw hele site sponsoren of een enkele pagina of post.

Zoals je ziet, zijn er veel manieren om inkomen te verdienen met een website of blog. Maar veel manieren vereisen dat je veel verkeer hebt voordat je geld kunt verdienen. Dit is waar AdSense een goede optie is om geld te verdienen. Je hoeft niets te creëren, je kunt lid worden op de dag dat je je blog of website begint, het is gratis, en het is gemakkelijk om de advertentiecode aan je website toe te voegen.

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Add notice about your Privacy Policy here.